MiAkupunkturAKUPUNKTUR


Vid akupunktur används mycket tunna sterila nålar. Det kan kännas som ett stick precis i samband med att akupunktören sätter nålen men detta obehag är snabbt övergående.
Denna behandlingsmetod har flera tusen års beprövad erfarenhet.
En välutbildad akupunktör vet var det är riskfritt att använda nålarna.
Genom att ställa en diagnos via samtal, puls och tungdiagnostik konstateras orsaken till att man inte är i balans.
KOPPNING


En kopp kan vara tillverkad av olika material såsom glas, plast, gummi etc.

Den används genom att skapa vakuum som bildar en sugeffekt på utvalda akupunkturpunkter eller områden. Detta bidrar till ökad cirkulation och förbättrat flöde.

Koppning är en uppskattad behandling som ger en lugn och avslappnade känsla och kan ha en idealisk smärtlindrande effekt.
ÖRONAKUPUNKTUR


Att använda nåltekniken i öronen är en yngre kunskap än kroppsakupunkturen men den är icke desto mindre effektiv. Korta tunna sterila nålar sätts utifrån den kunskap att hela människans kropp och inre fysiologi finns representerat i örat. Efter att nålen är avlägsnad kan ett ”frö” appliceras och därmed stimulera akupunkturpunkten hela tiden. Detta frö kallas även kulplåster.
MOXA


Vid vissa tillstånd i kroppen behöver värme tillföras. Det går till så att man med en så kallad moxastav värmer över utvalda akupunkturpunkter. I vissa fall kan man använda en moxalåda vilken kan täcka in flera punkter samtidigt.
Moxan utgörs av ett särskilt komprimerat gråbogräs. Metoden är mycket vanligt förekommande i Kina.
GUA SHA


Gua sha är en enkel men effektiv behandlingsmetod som har använts i över tusen år inom kinesisk medicin. Även om det kan se annorlunda ut efter behandling så är det en ofarlig ytbehandling av huden. Behandlingen utförs med hjälp av ett redskap med mjuka kanter som dras/skrapar över den oljiga huden. Eventuella märken försvinner på 1-2 dagar. Ibland fler dagar men då ses detta som att behovet var större.
ÖRTBEHANDLING


En stor del av den traditionella kinesiska akupunkturen består av behandling med örter. Örter som man haft kunskap om sedan lång tid tillbaka.
Det finns en rad väl sammansatta örter som verkar på skilda sätt.
Att tillsammans med regelbunden akupunktur och daglig örtbehandling ge sin kropp de allra bästa förutsättningarna för läkning är en stor gåva till sig själv.
KOLIKBEHANDLING


Är din bebis otröstlig och har fått kolik konstaterat kan akupunktur vara en god möjlighet till lindring. Man använder en mycket tunn akupunkturnål och de allra flesta gångerna är det helt smärtfritt.

Nåltiden är mycket kort.MiAkupunktur

Borås

Copyright © Alla rättigheter förbehållna